Odlična lokacija za raziskovanje Bleda in okolice

Raziskovanje Bleda in okolice

Zeleno srce

Nedaleč od Blejskega jezera in v popolnem odmiku od gneče glavnih turističnih poti, se v brzicah reke Save odseva zeleno srce: River Camping Bled. Nahaja se v središču alpske Slovenije, na stičišču alpskih dolin, treh glavnih gorskih skupin in rek s številnimi pritoki.

S svojo lokacijo je River Camping Bled v Sloveniji eno boljših izhodišč za tiste, ki bi radi raziskovali Bled, Julijske Alpe in gorenjsko regijo, hkrati pa imeli tudi dobro povezavo za raziskovanje ostalih delov Slovenije.

River Camping Bled

Najboljša lokacija za raziskovanje Bleda in Gorenjske

V manj kot uri je z avtomobilom mogoče doseči gorske prelaze, visokogorske planine, alpske doline z ledeniškimi jezeri, rekami in slapovi. Tu so odlična pohodniška izhodišča za osvajanje najvišjih slovenskih vrhov. V okviru celodnevnega izleta pa so dosegljivi tudi najbolj oddaljeni skriti kotički Slovenije.

Bled
z Blejskim jezerom

Bled z Blejskim jezerom

Bled je edinstven alpski biser, ki leži na robu Triglavskega narodnega parka. Najbolj poznan je po Blejskem jezeru, ki je poleti primerno tudi za kopanje. Otok na sredini jezera lahko obiščete s tradicionalno pletno. V bližini na vzpetini je tudi grad, ki nudi odličen razgled na okolico Bleda. 

Radovljica

Radovljica

Mnogi uvrščajo Radovljico med eno izmed najlepših manjših mest v Sloveniji. Tu boste našli hiše, stare nekaj stoletij, veličastno graščino in številne muzeje, galerije ter lokalne restavracije. Radovljica je tudi slovensko središče za čebelarstvo.
Preberi več >

Bohinjsko
jezero

Bohinjsko jezero

Bohinjsko jezero je največje stalno jezero v Sloveniji. Z vodo ga napaja ledena Savica, ki z istoimenskim slapom le lučaj stran, prihaja na dan in privablja obiskovalce od blizu in daleč.  Tu najdete številne kotičke ob jezeru, kolesarske in pohodniške poti ter možnosti odkrivanja pristnega podeželja. Jezero je primerno tudi za kopanje.

Triglavski
narodni park

Triglavski narodni park

Edini narodni park v Sloveniji, ki se nahaja na področju Julijskih Alp, se razteza na 840 kvadratnih kilometrov in spada med najstarejše parke te vrste v Evropi. Čakajo vas odmaknjene planote z obsežnimi smrekovimi gozdovi, hladne in globoke soteske z alpskimi rekami, spektakularni slapovi in čudovita jezera. Alpske planine, kjer se čas ustavi in neponovljiv gorski svet z bogato floro in favno.

Julijske
Alpe

Julijske Alpe

Julijske Alpe bodo navdušile vse ljubitelje hribov in gora. Za tiste, ki iščejo nekaj lažjega, bo pohajkovanje po višje ležečih alpskih pašnikih prava sprostitev za dušo in telo. Številne prelepe in dobro označene poti pa bodo bolj vešče hribolazce peljale do Triglavskih sedmerih jezer in naprej. Najbolj drzne čakajo številne varovane ali celo prave plezalne smeri na najvišje slovenske gore, s Triglavom na čelu.

Slovenija

Slovenija

Slovenija je dežela, ki s svojo mnogovrstnostjo preseneča na vsakem koraku. Ravnice v Prekmurju, visoke gore Alpske Slovenije na S in SZ, gričevnate vinorodne pokrajine, odmaknjeni Snežniški gozdovi, skrivnostni Kras s svetovno znanimi kraškimi jamami, prestolnica Ljubljana, slikovita obala z Istro in številne druge lepote, ki jih ne smete prezreti. In kar je najboljše - vsaka od njih je iz River Camping Bled bolj ali manj dosegljiva v 2 urah vožnje.

Fotogalerija

Pošljite povpraševanje in preverite razpoložljivost.

Doživite več

V River Camping Bled