Kolesarski izleti v okolici Bleda

KOLESARSKI
IZLETI

Bled in Radovljica z okolico ponujata številne kolesarske poti. Namenjene so manj in bolj zahtevnim uporabnikom, z različnimi kolesarskimi tereni (cestno, gorsko kolesarjenje). Kolesarska pot, ki vodi do Blejskega jezera, je speljana ob River Campingu Bled. Če svojega kolesa nimate s seboj, ni težav. Z našo storitvijo izposoje koles bo Bled še bližje.

V ponudbi imamo tako  navadna kot električna kolesa. Še večjo izbiro nudijo naši partnerji, ki vam bodo svetovali tudi pri ponudbi različnih organiziranih kolesarskih tur. V nadaljevanju navajamo nekaj idej, za vse dodatne informacije pa smo vam na voljo v recepciji.

Kratki izleti

Za starejše in družine z majhnimi otroki

Okrog
Blejskega jezera

Okrog Blejskega jezera

Do Blejskega jezera in okrog Blejskega jezera. Na Bledu se morate nujno poskusiti legendarno blejsko sladico – blejsko rezino ali »kremšnito«.

Dolžina poti: 9 km

V srednjeveško jedro
mesta Radovljica

V srednjeveško jedro mesta Radovljica

Lahkotna pot do Radovljice. Tam se lahko ustavite v starem mestnem jedru, gostilni Lectar, ki poleg dobre hrane ponuja tudi izlet v preteklost, v čebelarskem muzeju, 700 let stari cerkvi Sv. Petra itd.

Dolžina poti: 5-6 km

Brezje

Brezje

Panoramska kolesarska pot skozi gozdove, mimo romarskega središča Slovencev na Brezjah in nazaj v Begunje. Na poti boste našli restavracije s slovenskimi tradicionalnimi jedmi.

Dolžina poti: 18 km

Cestno kolesarjenje

Za odrasle in bolje pripravljene

Okrog Radovljice

Okrog Radovljice

Podajte se na podeželsko potepanje okrog Radovljice. Sledite trasi Radovljica-Brezje-Draga-Begunje-Rodine-Žirovnica-Završnica-Vrba-Lesce-Radovljica in uživajte v prelepem podeželju Alpske Slovenije.

Dolžina poti: 48 km
Višinska razlika: 660 m

Bohinjska
kolesarska pot

Bohinjska kolesarska pot

Vzpon na alpsko planoto Pokljuka. Na vrhu izberete levo, nekoliko krajšo pot ali nadaljujete v smeri Rudnega polja. V obeh primerih sledi spust v Bohinjsko kotlino.

Dolžina poti: 62 km
Višinska razlika: 800 m

Dolina Radovne

Dolina Radovne

Pravljična pot po alpski dolini reke Radovne vas pelje mimo manjšega jezera, kjer se lahko osvežite, na poti pa poskusite ajdove krape. Pot nadaljujete čez manjši prelaz v Mojstrano, od tam pa v dolino Vrat, na ogled slapa Peričnik.

Dožina poti: 18 km
Višinska razlika: 160 m

Treking in gorsko kolesarjenje

Za ljubitelje stranskih poti

Vodiška planina
na Jelovici

Vodiška planina na Jelovici

Izlet na Jelovico in obisk ene od mnogih pastirskih planin. Malo nižje je Talež, ki nudi čudovit pogled na Blejsko jezero.

Izhodišče: Spodnja Lipnica
Dolžina poti: 15 km
Višinska razlika po poti: 617 m

Spust
z Dobrče

Spust z Dobrče

Dobrča in planine pod Begunjščico: Poljška planina, Planina Planinca in Prevala,

Izhodišče: Dolina Drage v Begunjah na Gorenjskem
Dolžina poti: 8,5 km
Višinska razlika poti: 850 m

Valvasorjev
dom

Valvasorjev dom

Vzpon na Valvasorjev dom vas pripelje pod mogočen Stol. Na cilju si lahko opomorete z odlično hrano in nato adrenalinski spust v dolino.

Izhodišče: dolina Završnica pri Žirovnici
Dolžina: 5 km
Višinska razlika po poti: 541 m

Oglejte si nastanitve in naredite rezervacijo še danes!

Doživite več

V River Camping Bled