Blog | Kako smo postavili naš družinski kamp
Blog /

Kako smo postavili naš družinski kamp

Če bi nas pred leti kdo vprašal, ali bi imeli svoj kamp, bi takoj prikimali. V času poletnega dopusta, smo ob večerih, ko so otroci že spali, o tem vedno sanjali. Sedaj je maj 2020 in naš kamp bo pričakal prve goste. Želite slišati našo zgodbo?

Smo dve družini, ki sta se spoznali pred leti, v kampu. Bili smo sosedi na parcelah in se ob večerih pogovarjali o življenju, delu, prihodnjih planih in številnih drugih idejah, značilnih za dopustniške dni. Del teh pogovorov je bilo tudi sanjarjenje o vodenju lastnega kampa.

Očitno nam je bilo usojeno, da se nam sanje uresničijo. Dve leti nazaj smo pridobili odlično zemljišče, v neposredni bližini reke Save in Blejskega jezera. Pričeli smo pridobivati vsa potrebna dovoljenja za gradnjo kampa, pri čemer smo postajali pravi specialisti za to področje. Že v preteklosti smo obiskovali  kampe v alpski regiji in postavljali receptorjem številna vprašanja, da bi pridobili čim več informacij, kako izgleda delovanja kampa v praksi. Nič ni ostalo neopaženo – celo sanitarne objekti in druge skrite kotičke smo preučili, kot bi bili ADAC inšpektorji. Vse ideje smo si sproti zapisovali.

Videli smo priložnost, da kamp postavimo in vedeli smo, da bo to za seboj potegnilo ogromno dela. Naš cilj je bil postaviti sproščen kamp, ki bo tudi trajnostno naravnan, z različnimi tipi namestitev in številnimi športnimi aktivnostmi. Nič preveč ekskluzivnega, pač pa dovolj udobja in domačega vzdušja. Zato smo v ponudbo vključili tudi Alpske hišice, saj se tako lahko glamping približa kampiranju z udobnimi posteljami. Seveda pa je to le dodatek k idiličnemu naravi, ki se nahaja neposredno ob reki.

Sodelovali smo z arhitekti, preživeli veliko časa v njihovi ateljejih, preučevali vse možne podrobnosti. Naslednji korak je bila organizacija gradbenih del, osredotočenost na ponudbo kampa in na vse ostalo, kar spada zraven. Sprejeli smo veliko hitrih odločitev in verjamemo, da se bodo izkazale kot dobre. Veliko časa smo namenili tudi iskanju prijaznega in ustrežljivega osebja, s katerim bo življenje v kampu teklo še bolj tekoče. Trenutno smo v okviru časovnega plana in jupiii, kamp bo odprt v juniju. Dobrodošli, da nas poleti obiščete, da vam pokažemo, kaj nam je uspelo. Zvesto smo sledili svojim sanjam iz preteklih dopustniških dni.